Kort presentasjon av Trekløveren Grenda & Ungdomslag!

Trekløveren Grenda- og Ungdomslag (TGU) ble stiftet  den 29.03.98, og er et resultat av fusjonen mellom Ungdomslaget Trekløveren og Lykling Grendalag.  Disse to lagene har bestått i ca. 60 år, og er derfor  vel etablerte i Våge skulekrins i Bømlo kommune.  Trekløveren Grenda- og Ungdomslag har sett seg for e følge tradisjonen til disse to lagene.

Trekløveren Grenda- og Ungdomslag eier Lykling Grendahus og utedansanlegget Plattingen, og har således en del kostnader i samband med vedlikehold, forsikring, strøm, o.l.  I 1998 blei det utført storstilt rehabilitering av Lykling Grendahus.  Storsalen i grendahuset fekk fullstendig oppussing med nytt golvbelegg, panel på veggene og nye vinduer.  Dessuten blei det skiftet bordkledning på sør- og vestveggen.   

 

Det blei også oppsett et scenetilbygg pe 27 m2.  Denne rehabiliteringen fekk en totalkostnad på  ca kr 300 000,-. Det må leggest til at medlemmene i samband med rehabiliteringa av Lykling Grendahus la ned til sammen ca. 750 dugnadstimer og viste stor entusiasme.   I 2008 er kjøkkenet  på Lykling Grendahus blitt pussa opp med nytt kjølerom, ny oppvakdisk, innstallasjon av ny v.v. bereder.(kostnad ca kr 60 000,-)

Trekløveren Grenda- og Ungdomslag driv med litt forskjellig siden dette er et lag der alderen på medlemmene varierer fre 0-80 år.  Da Ungdomslaget Trekløveren og Lykling Grendalag ble slått samen til Trekløveren Grenda- og Ungdomslag, ble det i fusjonsavtalen slett fast at laget skal ha en egen ungdomsavdeling for å ivareta interessene til ungdomsmedlemmene. 

 

Trekløveren driver med førebyggende arbeid for ungdom i form av rusfritt fritidsklubb, noe vi har kalla "Stikk Innom"-kvelder.  Dette er et svært populært tilbud for ungdommene som selv har pussa opp lokalene der fritidsklubben finn sted.  Her har en mulighet til å spille biljard, dart, sjå på TV, musikkøving, kjøpe kioskvarer, m.m.  En gang pr mnd. arrangerer ungdomsavdelingen rusfritt diskotek i storsalen.  Dette er også et tilbud som er populært blant den yngre garde i TGU.  

  

Trekløveren arrangerer også utedans på Plattingen på Våge.  Dette er en fast, årlig tradisjon som blir godt mottatt av ungdommene pe Bømlo. Her er det "live" musikk med god trøkk, og bra stemning. En kan konkludere med at TGU har en aktiv og engasjert ungdomsavdeling.  

Hytta på Plattingen blir også i perioder utleid. (1 soverom, bad/wc, stue, kjøkken, bod)
 
  
Hver sommer arrangerer TGU fiskefestival på Lykling.  Dette er nok et av de mest populære arrangementa til TGU.  I fiskekonkurransen pleier det å være 60-70 deltakerer som konkurrerer om mange flotte premier.  Om kvelden etter konkurransen er det rekefest og dans for fiskerer og andre interesserte.    

Av andre arrangement kan en nevne bingo, julebord, krabbefest, St. Hans-fest, påsketur.  Alle disse arrangementa er miljøskapende og samlende for bygda.  

Trekløveren er med som eigar og arrangør av Kanaldagane.

 

Trekløveren er tilknytta grasrotandelen til Norsk Tipping.

Organisasjonsnr til laget er 892571902.

Du kan støtta laget ved å registrera lagetsorganisasjonsnr på spillekortet ditt hos kommisjonæren.

Meir info på Norsk Tipping sine sider.

 

En kan konkludere med at TGU holder et høgt aktivitetsnivå, men dette er også nødvendig for å skaffe inntekter, slik at en mellom anna kan betale faste driftsutgifter på Lykling Grendahus og Plattingen.og få inn midlar til vedlikehold og innvesteringar i utstyr og lagshus. 

 

Copyright  2009 Trekløveren